Perfecte Gast

Perfectionisme als logé
Net pas met mijn blog begonnen en nu al een schrijversblok…Ik ben sinds de start van mijn blog heel eerlijk gezegd behoorlijk gestrest. Want er moet nieuw en relevant materiaal komen voor de blog berichten. Ik weet, ik weet, mijn oude vriend “perfectionisme” is hier als logé en dat is nu juist waarom ik blokkeer. “K” denk ik meer dan eens deze dagen. Juist over dit soort dingen moet ik schrijven en niet naar iets gekunsteld zoeken. Dicht bij mezelf blijven en eerlijk naar mezelf kijken in al mijn facetten met de oplossingen en inzichten die daar bij komen kijken. De dingen die minder gaan zijn nu eenmaal juist een punt om over te schrijven …. Althans voor nu.

Recept voor een mini Ramp
Ik realiseer me ook dat ik nu veel op mijn bord heb en nog menig ding moet doen voordat ik naar Nepal vertrek volgende week. Zo’n periode voor een langere reis is nooit heel relaxed. Gewoon omdat ik denk veel te moeten doen en ook echt moet doen. Ik me al beroerd voel met hoeveel er door mijn hoofd waart, teveel koffie ga drinken, steeds minder slaap en soms niet eens weet of ik nu wel of niet al gegeten en/of gedronken heb en dat met enig terugkeer. Als ik het zo terug lees zou de stress arts dit recept hebben kunnen schrijven. Maar helaas doe ik dit mezelf aan.

Wat is het dat ik niet kan stoppen met taken waar ik te moe voor ben om 12 uur s‘nachts, vervolgens te moe ben om te slapen , dan elke nacht slechter slaap, toch elke dag vroeg opsta en het gewoon weer allemaal herhaal. Een beetje masochisme en een lichtelijk supervrouw syndroom heb je ervoor nodig om niet te zien wat ik mezelf aandoe!

Aanpakken
Momenteel is blijkbaar perfectionisme – en de moed van imperfectie hebben – een thema. Ik merk dat ik daar op veel vlakken in mijn leven tegenaan hik. Ik wil verder , naar het volgende level van mezelf en me ook professioneel beter neerzetten, alles naar een hoger plan trekken en wel nu.

Heb al vaker ervaren dat juist je ontwikkelen en aan een emotie of een gewoonte werken – willen veranderen –  juist veel druk oplevert. Net alsof het ego zegt: “hé hallo waarom zet jij mij aan de kant ik heb je al zo lang beschermd, moet dat nu echt zonder mij? . In het boeddhisme is het bekend dat juist als je iets wilt aanpakken bij jezelf, in mijn geval mijn perfectionisme, het zich juist groots manifesteert in ons geestesoog en voor de buitenwereld misschien nauwelijks merkbaar maar een heuse storm in je eigen oog.

Afzwaaien
Dus zeg ik tegen mijn perfectionistische drang: “ Jouw tijd in deze B&B zit erop, Ik heb je genoeg gevoed maar zie nu in wat een bodemloze put jij bent. Diende je me vroeger perfect, nu zit je me in de weg en ga ik op zoek naar ander gedrag dat me verder brengt.

Perfectly Imperfect

Doorzetten
Uit ervaring weet ik dat ik dat als ik geen uitweg meer zie, ik mijn belemmerende gedrag echt zat ben,  de verandering nabij is. Dus gewoon nog even volhouden, en minder hard zijn voor mezelf – Liefs Radia

Ervaren jullie ook perfectionisme en heb je daar last van of juist niet. Als je er last van hebt, wat doet het dan met jou? Wat doe je om er vanaf te komen?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.