Dankbare & Chaotische Yogini

Routine & Discipline
Routine en Discipline zin nooit mijn grootste kwaliteiten geweest. Maar om aan de zonnige kant te kijken – Het juiste moment pakken, middels mijn intuïtie en me overgeven en laten meevoeren door mijn eigen ritme wanneer ik innerlijk kalm en ontspannen ben, daarmee krijg ik enorm veel dingen gedaan.


Zelf gecreëerde terugslagen
Ongemerkt zet ik mezelf altijd weer klem met de gedachten (dwang gedachten) dat ik  beter georganiseerd en gedisciplineerd moet zijn. Met deze blog wil ik regelmatig mijn inzichten met jullie delen en dat dan niet lang nadat ik die inzichten gekregen heb.

Inspiratie nodig!
Hoe dan  ook – en hier komt het – de inspiratie nodig om te schrijven en te creëren gaat met de zelfde mate verloren dat ik routine en discipline toepas en doorvoer, en dat terwijl ik het nodig heb om regelmatig te bloggen (en andere taken te kunnen afronden) – Dus het ultieme dilemma “hoe mijn creativiteit en ongehinderd stromende energie te behouden en tegelijkertijd een strakke planning te handhaven?”

De oplossing
En zo los ik het op, ik houd er een absoluut chaotisch bureau op na! Zie het bewijs beneden en een beetje een beter opgeruimde rest van de huiskamer/eethoek.

De echte oplossing
IK WEET, IK WEET, IK HOOR JE DENKEN; Nee dat is NIET een echte oplossing” Maar dat is het ECHTER WEL, of op z’n minst is het een deel ervan. Maar ook; geen TV kijken, geen suiker tot me te nemen, geen agenda te hebben overvol met te uiteenlopende afspraken en dus een fijne balans te handhaven tussen creativiteit, administratie, spirituele input, het ontmoeten van fijne nieuwe en fijne oude bekenden, Het zijn in een ELEGANTE omgeving, zaken doen, vrijetijdsbesteding met familie & vrienden maar bovenal GEEN ZELF twijfel te hebben.

Dankbaar zijn
Terugkijkende op het afgelopen jaar  (12 maanden terug)  – zie ik dat ik beter ben geworden in de balans te behouden en de perioden waar ik mijn innerlijke kalmte verlies of teveel bezorgd ben worden minder zwaar en duren steeds minder lang. Maar bovenal zijn het de persoonlijke interacties met jullie allemaal (familie, Sangha, nieuwe en oude vrienden, facebook besties, warme zakelijke contacten) waar delen en geborgen zijn zo diepgaand te voelen zijn. Jullie allemaal helpen me op te bloeien en ik wens jullie vanuit mijn hart hetzelfde toe! #durftedelen #durftevragen #durftegeven #durftefalen #durfteontvangen helpen me om door te gaan en geïnspireerd te blijven.

Dedicate my gratitude!

Dedicate my gratitude!

PS:Nog één gedachte/vraag; Wat als ik ook over andere dingen ga bloggen, naast de gewoonlijk reflecterende blog berichten (eens per week) die ik tot nu toe heb geplaatst andere berichten te plaatsten zoals: mijn gedachten over een film of een “pop song”  of iets anders dat mijn bewustzijn tot weer een beetje ontwaken uitdaagt? Plaatsen waar ik graag ben of graag shop, reizen en andere willekeurige zaken?!

Laat me weten wat je denkt – Liefs van The Unusual Yogini

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.